sinds

1989
Sleep

HET

BEGIN

In 1989 besloot een vriendengroep uit Oerle om een voetbaltoernooi te organiseren. Zeker voor die tijd een absoluut uniek initiatief. Namelijk met als uitdaging minimaal 30 teams, gespeeld op kleine veldjes in de open lucht en met een mix van spelregels tussen veldvoetbal en zaalvoetbal.Het moest een sportief en gezellig evenement worden voor vriendengroepen, caféteams, voetbalverenigingen, bedrijven en andere belangstellenden. Het café waar dit alles verder werd uitgewerkt en later georganiseerd was de stamcafé van deze groep vrienden: Café Bar “De Knoert” uit Oerle. Het toernooi is dan ook niet voor niets gedoopt tot Het Knoerttoernooi.

OERS
WINTELRE

In de beginjaren werden de wedstrijden om de Knoertbokaal gestreden op de velden van RKVVO. Later is het evenement verplaatst naar voetbalvereniging DEES uit Wintelre. In al die jaren is het Knoerttoernooi in de regio uitgegroeid tot het meest besproken en gezelligste toernooi van de Kempen, waarbij naast veel voetbal ook tal van extra activiteiten een bijzondere plaats innemen. Wat te denken van de veelbesproken "warming-up-avond" op de vrijdag voorafgaand, het optreden van bands in de pauzes en de "huifkar-taxi" na afloop van het toernooi. 

DE TOEKOMST

De “oude” KnoertBoys hebben het organisatie-stokje alweer enkele jaren geleden vol vertrouwen overgedragen aan een nieuwe enthousiaste groep uit Wintelre. Zij hebben het evenement in zijn oorspronkelijke vorm voortgezet en de succesformule gehandhaafd. Het mooie weer, het grote terras, een springkussen, de muzikale omlijsting en natuurlijke de overheerlijke BBQ met spek zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezellige en sportieve voetbaldag op sportpark “De Meren” in Wintelre. Deze nieuwe organisatie streeft naar een vol toernooi van maximaal 50 herenteams en 25 damesteams. Bij overschrijding van dit aantal wordt er gewerkt met een wachtlijst.

Knoerttoernooi

Knoerttoernooi

Knoerttoernooi

Knoerttoernooi

Knoerttoernooi

Knoerttoernooi